zondag 23 november 2008

1ste speeldag

1A

Sikopi - Espero 24-17

Sikopi startte afgelopen zaterdag het felst en dit resulteerde in een vroege 4-0 voorsprong. Het duurde een kleine twaalf minuten eer Espero het antwoord klaar had en kon tegenscoren via een strafworp. Sikopi bleef gedurende de eerste helft het merendeel van de duels winnen en Espero stapelde de individuele fouten steeds op, waardoor Sikopi zonder enige moeite de voorsprong kon behouden en zelfs een beetje uitbreiden tot aan de pauze, 13 - 7. Bij Sikopi was Yves Van Harneveldt op dat moment topscoorder en bij Espero was dit aanvoerder Johan Olaerts.
Na de pauze was Espero wakker en werden de individuele fouten minder. Er kwam iets meer structuur in de aanvallen, wat resulteerde in meer goals. Sikopi bleef gewoon doorscoren op het elan van de eerste helft, waardoor de kloof niet gedicht werd.
Karen de Pauw van Espero werd na tien minuten in de tweede helft afgevoerd met een ambulance na een onvrijwillige botsing met Andy van Daele. Alles bleek mee te vallen en om 24.00 uur mocht zij de spoedafdeling van St Augustinus verlaten.
Na deze onderbreking was de concentratie bij beide teams wat zoek, Espero profiteerde hiervan nog het snelst door twee goals achter elkaar te maken en een beetje dichterbij te komen. Sikopi schoot nog op tijd wakker en wanneer Sven De Dijcker ook nog het midden vond van de mand in de tweede helft, moest Espero zich verzoenen met het verlies. Einduitslag 24-17 in het voordeel van de thuisploeg.
Een leuke wedstrijd met leuke duels, een leuke entourage op Linkeroever, iets wat tegenvallende opkomst van publiek, maar hopelijk volgen er nog meer van zulke wedstrijden welke toch een promotie zijn voor onze sport. (DS)

Riviera - Borgerhout 22-18
Na een pittige partij wist Riviera de punten in huis te houden. Het was nochtans Borgerhout dat het scherpst van start ging en na 5' reeds 1-3 voorsprong bijeen sprokkelde.Eens warm gelopen nam Riviera dan toch de touwtjes in handen zodat we gingen rusten bij een 12-8 stand.
De tweede helft ging moeizaam van start,maar na een tiental minuten brak de wedstrijd volledig open. Riviera half weg toch met 17-11 aan de leiding.
De bezoekers pakken nu uit met een power play om U tegen te zeggen. Maar Riviera laat zich niet wegdrukken en houden Borgerhout rustig op afstand. Einde 22-18 (H.D)

Voorwaarts- Minerva 27-14
Gemakkelijke zege van Voorwaarts (zonder Wim De Decker, gekwetst), waarvoor de basis gelegd werd in de eerste helft met een 17-8 ruststand. Het tweede stuk, en dan vooral de eerste tien minuten ervan, ging het bij de thuisploeg wat stroever wat Minerva toeliet toch nog een beetje gelijke tred te houden. Kevin De Waele, ondanks uitvallen met kwetsuur in de tweede helft, Voorwaarts-topscorer met zeven doelpunten,gevolgd door Annick De Keyser met vijf stuks. Goede oefengalop van Voorwaarts in afwachting van sterkere tegenstrevers. Scheids Anita Van Buynder kende weinig problemen met de sportieve spelers en speelsters. (E.C.)

1B

Scaldis - Kwik 23-23

Het eerste kwartier ging deze wedstrijd gelijk op; dan wist Scaldis het mooie samenspel om te zetten in verschillende doelpunten wat resulteerde in een ruimverdiende ruststand: 16-10.Dat opende gunstige perspectieven voor de 2de helft.
Niets bleek minder waar.Het schot bleef volledig achterwege en verdedigend vielen er vele gaten. Kwik vond daardoor hun schot terug en wist deze wedstrijd af te sluiten met een verdiend gelijkspel; 23-23 (LD)

Boeckenberg - Putse 22-10

Eindelijk is het dan zover … de competitie kan nu echt beginnen. Voor deze opwarmer tegen Putse waren er nog geen pantervlaggen, sirenes of claxonorkest te bespeuren. Hopelijk worden ze snel van stal gehaald.
Na een korte studieronde schiet Gert met een kort schotje de 1-0 op het bord. Met een schot tegen Jarett wordt het gelijk. Een mooie combinatie wordt fraai afgewerkt met een inloper van Jarett. Onze aanval heeft het moeilijk om tot scoren te komen, maar uiteindelijk is het Jef die met een schot de vakken laat draaien. Onze volgende aanval heeft minder moeite. Met een schot en een inloper van Gert staan er 4 verschil op het bord. Jarett wordt foutief afgestopt en scoort zelf van op de stip (6-1), hoog tijd voor Putse om een time-out te nemen. Na 20 minuten scoort Putse nog eens met een vrijworp. Davor raapt een schot op van Gert en legt binnen onder de korf. In de volgende aanval knalt Nikki nummer 8 binnen. Gert krijgt een schot tegen en Jarret scoort uit vrijworp. Davor pakt een rebound en legt af op de volledig vrij staande Sara die niet meer kan missen. Davor scoort onder de korf en met een vrijworp sluit Putse een matige eerste helft af.
Jarett opent meteen met een inloper , maar in de volgende aanval krijgt Jef een schot tegen. Nikki krijgt een strafworp als ze in de steun getorpedeerd wordt. Davor heeft echter een herkansing nodig om te scoren. Met een schot komt Putse terug iets dichter. Maar met een schotje van Jef uit de rebound en een schot van Davor lopen we verder uit (15-6). Als Jarett met een aanvallende fout tegen de grond wordt gewerkt, mag zijn heer gewoon doorgaan en scoren. Voor een fout op de steun van Karen mag Jarett een stip omzetten. Met nog 12 minuten te spelen komen Jesse en Elke in de plaats van Jarett en Karen. Jesse mag meteen een vrijworp nemen en knalt zuiver binnen. Jef krijgt er een tegen van ver, en met een schot van Gert staan we er 10 voor. Het scoren gaat een stuk vlotter nu. Met twee schoten van Elke draaien de vakken opnieuw. Opnieuw een strafworp voor Nikki in de steun en nu lukt het Davor wel van de eerste keer. Sara scoort met een instapper. Met schoten van Sofie en Jesse wordt het 24-8. De wedstrijd kabbelt dan naar zijn einde. Putse scoort van ver. Davor en Jesse kunnen dit ook en Putse sluit af met een strafworp. Volgende week zal het vizier op scherp moeten staan want dan wacht ons een eerste belangrijke confrontatie met Scaldis.

AKC - Ganda 23-13

In een snel wedstrijdbegin weet Ganda uitstekend de korf te vinden en de Gentenaars lopen op 5 minuten tijd 0-4 uit. AKC moet reageren en knokt zich terug in de wedstrijd. Het blijft gelijk opgaan en aan de rust is het 12-11. Na de rust lijkt het Gentse vaatje leeg. Ze komen nog maar 2 keer tot scoren en zo wint AKC nog met ruime 23-13 cijfers.