zondag 30 november 2008

2de Speeldag : Sikopi verrast Voorwaarts

Op de 2de speeldag komt de verrassing vooral van Sikopi. De ploeg van Guy Junes gaat bij topfavoriet Voorwaarts met de 2 punten aan de haal. Riviera wint van Minerva en Borgerhout bij Espero.
In 1B zijn de ruime overwinningen van Boeckenberg en AKC bij Scaldis en Kwik opvallend. Beide ploegen zetten zichzelf al met een grote stip op de 2 kruisfinale paatsen. Putse wint van Ganda.

Dit alles maakt dat Kwik indoor volgend weekend wel 'the place to be' is voor elke korfballiefhebber. Op zaterdag is er 'de' topper in 1B tussen AKC en Boeckenberg, terwijl zondagnamiddag de leiders uit 1A (Riviera en Sikopi) elkaar partij geven.

1A

Espero - Borgerhout 13-23
De Borgerhoutdames trokken van leer, want de eerste drie doelpunten waren uit de handen van de dames. Intussen had Espero ook drie keer gescoord en zat het, ondanks toen al wat fouten in de opbouw van de aanval, nog mee in de wedstrijd.
Na een time out van Borgerhout hadden de bezoekers iets meer organisatie in hun aanval, wat leidde tot een 3-6 tussensprint waar vooral Joni Vanheylewegen een kwelduivel bleek voor de verdediging van Espero.
Via aanvoerder Johan Olaerts en vakgenoot Geert De Prins kon Espero nog scoren, maar dan hadden de Zebra's al reeds een tweede beslissende kloof geslagen. Ruststand 5-11
In de tweede helft kon Borgerhout zich rustig organiseren, en ondanks het vaak tegen de schotklok aanliep, kon Espero aan de overzijde hier niet van profiteren. Eveneens onrust in de aanval, een goede 1-1 verdediging op de doelpuntenmakers van de thuisploeg, maakte dat Espero niet dichterbij komt. Integendeel, na een kwartier spelen kan Borgerhout nog verder uitlopen, van 7-13 makkelijk naar 10-18. Joni Vanheylewegen ziet zijn teller stoppen bij 9 doelpunten waarbij hij dus op zijn eentje het verschil uitmaakt tussen Borgerhout en Espero.(DS)

Voorwaarts - Sikopi 19-21
Spectaculaire wedstrijd met Voorwaarts pijlsnel uit de startblokken en gedurende 40 minuten de betere ploeg. Een jong en enthousiast Sikopi geeft echter niet af, gaat erop en erover en profiteert maximaal van een chaotisch wedstrijdeinde van de groen-witten. (PA)

Minerva - Riviera 15-23
Na een evenwichtig begin loopt Riviera in de loop van de eerste helft 4 doelpunten uit. Deze voorsprong wordt in de slotminuut vergroot tot 6-12.
Na de rust speelt Minerva beter mee maar zijn het de bezoekers die efficiƫnter omspringen met de kansen. Zo wordt het uiteindelijk 15-23 (KC)

1B

Putse - Ganda 15-13

Scaldis - Boeckenberg 14-25
De coach van Scaldis zet Bart C niet in eerste aanval. Davor & Co, met die 23 goals en de nederlaag fris in het geheuhgen, zetten dan zo de pres op hun tegenstander dat die nauwelijks een bal richting mand krijgen. Elke opent de debatten en Jeff doet de vakken draaien. Jeff, fout opgesteld in rebound, krijgt strafworp tegen; aan de andere kant profiteert Davor rechtstreeks van dezelfde fout van zijn heer. Jesse zet een vrijworp om en Elke mikt de tweede keer raak. Scaldis kijkt al tegen 4 doelen achterstand aan en heeft er aanvallend nog niks van gebakken. Jesse gaat opspringend in de fout en zo scoort Scaldis zijn tweede doelpunt eveneens uit strafworp. De volgende aanval knalt Davor raak. Ondertussen heeft Scaldis zijn tweede strategie gedemonstreerd : vechtkorfbal. Jeff bakkeleit met zijn tegenstrever in de rebound menig stevig duel uit. De scheids heeft slechts laat, te laat, een antwoord. Enkele beslissingen gaan onmachtig de verkeerde kant uit. Soms goed voor ons, als Gert weg komt met een fout achter de korf, soms goed voor Scaldis als ze een paar vrijworpen mee krijgen. De concentratie leidt er onder en het scoren valt stil. Na 5 min. neemt de coach van Scaldis een time out. Voldoende tijd voor Luc om er op te wijzen dat de oplossing bij de dames ligt ? Na meer dan een kwartier scoort Scaldis de eerste veldgoal : een schot tegen Davor. Elke doet de vakken draaien met een inloper. Tijdens een warrige fase komt een heer van Scaldis net iets te kort en slaat de bal uit handen van vrije Nikki. Nadat de scheids net niet werd plat gewalst door de protesterende Scaldianen zet Davor de stip om. Jesse krijgt er een tegen en Jeff zet eentje om in rebound. Toegegeven het licht is niet goed, maar welke strafworpfout Nikki maakt is mij een vraagteken. Een domme fout op de steun van een getergde Jeff levert Scaldis zijn 4de doelpunt uit strafworp op. Nikki houdt op schot de 4 verschil. Het wedstrijdeinde wordt getekend door dode fases : de eerste nadat een dame van Scaldis een elleboog in het aangezicht kreeg en later als een Jesse achteruit springt op een voorbij lopende dame. Tussendoor kreeg Davor een inloper tegen.Kan de wedstrijd aan de rust nog alle kanten op, 3 Boeckenberg aanvallen later heb ik 3 doelpunten opgeschreven : de 4de van Elke en 2 schoten Gert, die zijn pech van de eerste helft zo afschudt.. Hij krijgt na de vakwissel een schot tegen. Met een knappe botspas bedient Elke de inlopende Jesse die beheerst afwerkt. Zijn tegenstander scoort meteen tegen en ook Jeff incasseert. Terwijl ik me zat af te vragen of Scaldis zou terugkomen, trekt de scheids geel voor de coach van Scaldis. Blijkbaar doet deze kaart de veer breken. Onze spelers krijgen in ieder geval vleugels en plaatsen een 6-0 waar Scaldis enkel maar naar kan kijken. Eerst wordt er eentje afgekeurd voor verdedigd, maar met 2 strafworpen, waarvan eindelijk een voor herhaling van fouten op Jeff, omgezet door Jesse wordt het 10-16. Op een minuut tijd een schot en een inloper van Davor, 10-18. Na de wissel tegen Gert volgen 2 schoten van Jeff, 10-20. Op de klok staan nog 12 min., de wedstrijd is over en uit. Jeff krijgt een schot tegen, Gert scoort een inloper. Onze spelers denken dan aan show, wat in eerste instantie ook lukt als ik het onderonsje tussen Jesse en Jeff bekijk. Sofie mikt raak. Scaldis laat het hoofd hangen. Bart C is de enige die blijft spelen en scoren. Veronique krijgt 6 min.; Elke het verdiende vervangingsapplaus. Terwijl Gert een tutter van het veld verwijdert, scoort Sofie haar nummer 2. Jeff scoort de gevraagde 25. Bart C krijgt het laatste woord.

Kwik - AKC 17-27

In een sterk wedstrijd begin weet iedereen de korf hangen. 2-5 na 3 minuten en een afwerking aan 100%. Tot aan de 23ste minuut kan Kwik AKC volgen. Het staat dan 9-9. De volgende minuten zetten de rood-witten en 0-5 op het bord en aan de rust lijkt de match gespeeld (9-14). In de tweede helft is Kwik niet meer bij machte AKC bij te benen. Integendeel het is AKC dat de kloof nog steeds vergroot. Einduitslag 17-27.